Anwar : PKR Tetap Akan Ambil Alih Kerajaan BN


Salam Perjuangan…

KOTA BHARU : Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini sekali lagi membayangkan akan mengambil alih kuasa kerajaan Barisan Nasional (BN).

Katanya, walaupun tarikh 16 Sept tidak dicapai, Pakatan Rakyat tetap akan meneruskan usaha untuk menubuhkan kerajaan pusat.

Bagaimanapun, beliau tidak memberi butiran bagaimana pihaknya ingin mengambil alih kuasa itu.

“Siapa kata tak jadi 16 Sept? Kita dah ada jumlah (anggota Parlimen) yang cukup. Cuma nak uji kesabaran dan istiqamah kita, puluhan tahun kita boleh tunggu.

“16 Sept kita dah sedia, bukan olok-olok,” katanya dalam ceramah perdana Aidil Fitri di Padang Perdana di sini yang turut dihadiri Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat serta pemimpin-pimpinan Pas dan PKR Kelantan. BERNAMA

[Dah sememangnya itu yang ditunggu-tunggu oleh rakyat Malaysia, bilakah Pakatan Rakyat nak ambil alih kuasa pemerintahan negara ini di bawah BN. Rakyat masih mengharap walaupun tarikh 16 September telah berlalu, namun harapan rakyat masih menggunung untuk mengecapi pemerintahan di bawah Pakatan Rakyat. Rakyat tidak sanggup lagi menampung insflasi yang semakin teruk dengan kenaikan barang-barang hasil dari kenaikan minyak baru-baru ini dan hasil daripada penurunan minyak yang dibuat oleh kerajaan tidak membantu penurunan harga barang di pasaran.]

Advertisements

Posted on 10 Oktober 2008, in Anwar Ibrahim, Berita, Berita Terkini, Isu Semasa, Kepimpinan, Pakatan Rakyat, PAS, Perjuangan, Politik, Semasa, Siasah, Sosial. Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: