Turun Minyak Asyik 10 – 15 Sen Sahaja


Salam Perjuangan…

Minyak turun lagi. Entak kali ke berapa minyak malaysia turun. Kalau dikira dengan angka penurunan pasti orang luar akan lihat bahawa Malaysia ini satu negara yang bagus kerana menurunkan harga minyak acap kali. Ini membuktikan Malaysia dipimpin oleh pimpinan yang berhati rakyat.

Tapi sebaliknya yang berlaku, setelah harga minyak mentah turun sampai paras USD 50, negara kita hanya menurunkan harga minyak berdekit-dekit dengan hardar penurunan harga antara 10 – 15 sen sahaja.

Kalau dibandingkan dengan harga sebelum kenaikan harga minyak baru-baru ini iaitu RM1.92 sen seliter. Kerajaan Malaysia di bawah pimpinan BN sekarang ni, tidak pernah / mungkin memandang kepada nasib rakyat apabila menaikkan harga minyak dengan begitu mendadak dengan kadar harga 78 sen seliter.

Rakyat sekarang ini masih terbeban hasil daripada kenaikan harga minyak tersebut kerana peniaga masih menjual barang keperluan harian dengan harga yang begitu tinggi. Rakyat juga yang menderita.
Pemimpin BN tak apa la kata suruh jimat cermat, kalau orang gaji dah RM 400 – 600 sebulan nak berjimat macam mana kalau duit dah tak cukup untuk menampung kos sara hidup yang meningkat.

Advertisements

Posted on 3 Disember 2008, in Marhaen, Minyak and tagged , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: