Belum Lawan BN Sudah Angkat Bendera Putih


Salam Perjuangan…

Cuba baca dua berita ini. Kemudian cuba anda buat ksimpulan, apa yang tersirat di hati dua pemimpin BN ini :

  1. Tindakan bekas Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin meletak jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Penanti, menunjukkan tembelang Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang lebih gemar mencari populariti politik, berbanding membantu rakyat. Ketua Umno Bahagian Permatang Pauh, Datuk Abd Jalil Majid dalam satu kenyataan di sini, hari ini berkata tindakan wakil rakyat pembangkang berkenaan juga hanya merugikan rakyat, termasuk pembaziran wang. “Tindakan beliau (Mohammad Fairus) itu hanya akan menyusahkan dan menghampakan rakyat, selain membazirkan wang mereka (Sumber : Berita Harian Online)
  2. Pengerusi Gerakan Pulau Pinang Datuk Dr. Teng Hock Nan berkata pilihan raya kecil yang bakal diadakan di Penanti sengaja dirancang oleh Parti Keadilan Rakyat dengan tujuan mewujudkan gelombang sokongan kepada parti itu.“Dia sengaja mencipta ’ombak’ ini supaya PKR sentiasa di hati rakyat kerana berjaya memenangi kawasan yang ditandingi,” katanya kepada Bernama ketika mengulas peletakan jawatan Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Penanti Mohammad Fairus Khairuddin hari ini. (Sumber : Utusan Online)

Justru, apa kesimpulan anda terhadap dua berita dari dua akhbar kepunyaan Pemerintah itu? Seorang pemimpin dari UMNO berkata PKR hanya ingin mencari populariti dari pilihanraya kecil Penanti. Belum lagi berlawan orang itu sudah kata PKR memang lebih popular dari BN dan pilihanraya itu cuma medan untuk memperlihatkan populariti parti itu.

Seorang lagi pemimpin dari Gerakan pula berkata PKR sentiasa ‘di hati rakyat’ dan akan memenangi di kawasan yang akan ditandingi.

Kesimpulan dari kedua-dua kenyataan pemimpin BN itu sangat mudah: mereka telah mengangkat bendera putih sebelum masuk perang sebenar. Seperti kata Datuk Abdul Jalil, pilihanraya itu hanya akan membazirkan wang rakyat, kerana akhirnya PKR juga yang akan menang. Seperti kata Datuk Dr Teng, pilihanraya itu hanya akan menguntungkan PKR kerana “berjaya memenangi kawasan yang ditandingi” – pendikar gunung kriang

Advertisements

Posted on 17 April 2009, in Semasa and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Komen.

  1. bn tak payah letak calon… membajir saja

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: