Penanti : Umno BN Semakin Pening, Nak Bertanding Atau Tidak..


Salam Perjuangan…

Kali pertama dalam sejarah, seorang Perdana Menteri dan parti dokongannya berada di dalam dilema untuk membuat satu keputusan “hidup-mati”… perlu atau tidak bertanding di dewan undangan negeri Penanti.

Najib Tun Razak yang baru seminggu menjawat jawatan PM telah mengemukakan secara lantang, BN berkemungkinan tidak akan bertanding di dalam pilihanraya kecil Penanti yang dianggapnya sebagai satu pembaziran masa, tenaga dan wang ringgit. Sementelah lagi ia dikatakan sebagai agenda politik Pakatan Rakyat untuk menunjukkan populariti.

Dua alasan diatas sudah cukup untuk membuktikan BN sememangnya takut untuk berdepan pakatan Rakyat diwaktu populariti Pakatan Rakyat meninggi di kalangan rakyat.

Berkokoklah ayam-ayam jantan dan berketuklah ayam betina yang lain tanda memberi sokongan kepada kenyataan Najib itu termasuklah pemimpin-pemimpin MCA, Gerakan, PPP dan beberapa individu dan professor-professor kangkungnya serta sekalian media massa arus perdana, membodek tak tentu hala untuk menjelaskan betapa pilihanraya kecil Penanti merupakan satu pembaziran.

Kemudian MIC melalui Presidennya Samy Vellu menentang arus, tidak bersetuju dengan kenyataan Najib. Dan yang paling terbaru ialah kenyataan mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir yang berkata Barisan Nasional (BN) tidak sepatutnya mengaku kalah dan perlu meletakkan calon pada pilihan raya kecil itu.

Ini menyebabkan Najib tersentak dan menjadi pening bangat, orang yang dianggapnya sebagai Penasihat Kabinet telah menyuarakan pandangan yang berbeza yang selepas ini memungkinkan Najib dan sekalian pengampunya itu terpaksa mengubah haluan supaya tidak ketulah jika tidak mengikut nasihat Tuan Penasihat.

Sama-sama kita tunggu dan lihat sehari dua ini, apa pula keputusan akhirnya… bertanding, tidak, bertanding, tidak, bertanding, tidak, bertanding, tidak, bertanding, tidak, bertanding, tidak, bertanding, tidak bertanding…. – greenboc

Advertisements

Posted on 20 April 2009, in Semasa and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Komen.

  1. kepada para pengampu2 sekalian,mengampulah dan membodeklah,untung2 kantung poket anda akan penuh dgn fulus,untung2 anda dilantik sebagai senator,ampu dan bodek untuk kesenangan,MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!……….ampu.

  2. Senang jak….calonkan si tua mudah lupa tu jadi calon BN di Penanti….dia mesti besar punye….Pasti PK hilang wang petaruhan….

    Tak sabo nak tengok Mahathir menang tanpa bertandingdi Penanti…

  3. Bagus juga kalau BN tak mau bertanding.. tak payah susah2 PKR nak gerakkan jentera bertanding. Ya lahkan… mestilah menang tanpa bertanding. Nampak sangat BN dah kecut dengan kepercayaan rakyat kepada PKR yang teguh di Pulau Pinang.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: