Umno Samseng


Salam Perjuangan…

Kelakar bunyinya bila PAS pula yang dituduh oleh Annuar Sufian (Ketua Pemuda Umno Kelantan) telah menggunakan pendekatan samseng di PRK Manek Urai. Mungkin beliau ini orang yang lupa ingatan ataupun orang yang lupa tentang sejarah hitam yang pernah meraka (Umno) lakukan sebelum ini.

Kalau diimbas kembali, bagaimana PRK Pengkalan Pasir pada tahun 2005, guru-guru telah diberikan amaran supaya tidak mengundi parti PAS. Jika terdapat kes ini berlaku, guru tersebut akan diambil tindakan dengan menghantar guru tersebut mengajar di sekolah di pendalaman. Hal ini mengakibatkan ramai guru yang takut untuk mengundi PAS dan ada yang tidak keluar mengundi kerana tidak mahu menyokong Umno.

Begitulah ada resam dunia orang samseng, asyik tuduh orang yang samseng, sedangkan dia merupakan bapak samseng yang utama.

Sedarlah wahai sahabat, bacalah sejarah-sejarah tentang kejahatan dan kesamsengan Umno sama ada pilihan raya umum mahupun pilihan raya kecil. Yang hairannya sendiri bikin samseng sendiri tak ahu angkat, orang lain yang jadi mangsa.

Advertisements

Posted on 17 Jun 2009, in Semasa and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: