Manek Urai : Masa untuk rakyat nilai KPI Najib


Salam Perjuangan…

Seratus hari pentadbiran Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak nampaknya tidak memberi apa-apa perubahan terutama dalam merangsangkan ekonomi negara.

Ahli Dewan Undangan Negeri Sembilan (Paroi) Taufek Abudl Ghani berkata, Najib lebih berminat melaungkan slogan 1Malaysia berbanding berusaha untuk memulihkan ekonomi negara.

“Saya lihat Najib tidak ada perkara baru yang diketengahkan sepanjang 100 hari pentadbiran beliau selain lontarkan slogan 1 Malaysia,” katanya semasa dihubungi.

Tegasnya, inilah masa yang sesuai untuk rakyat melihat Petunjuk Indeks Prestasi (KPI) Najib bagi menilai kemampuannya sepanjang menerajui negara sehingga hari ini.

Jelasnya, keputusan pilihan raya kecil Manek Urai 14 Julai sebagai platform untuk rakyat menilai KPI Najib Tun Razak.

“Kita mahu supaya rakyat buat satu keputusan mungkin di Manek Urai akan menjadikan satu platform untuk rakyat menyatakan bahawa pemimpin kerajaan mereka gagal dalam tempoh 100 hari ini,” katanya.

Membandingkan kepimpinan Najib dengan Tun Mahathir, beliau berkata Mahathir bukanlah pemimpin yang bagus tetapi perancangan dan perubahan tidak dapat dinafikan.

Dalam membentangkan pakej rangsangan sebanyak RM70 bilion menjelang Najib menjadi Perdana Menteri, Taufek berkata pakej itu seperti tidak wujud pada hari ini.

Apa yang paling penting, katanya, sewaktu proses peralihan kuasa sekurang-kurangnya Najib memiliki plan rancangan tindakan untuk menyelesaikan masalah ekonomi negara.

Pada 3 April 2009, Najib mengambil alih pentadbiran negara selepas Tun Abdullah Badawi, 11 Julai ini genaplah 100 hari pentadbiran beliau. – harakahdaily

Advertisements

Posted on 8 Julai 2009, in Semasa and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: