Manek Urai : PAS Menang


Salam Perjuangan…

MOHD. Fauzi Abdullah (dua dari kiri) bersama pemimpin-pemimpin PAS selepas memenangi pilihan raya kecil DUN Manek Urai malam ini. Foto The Star oleh NIK NAIZI HUSIN

MOHD. Fauzi Abdullah (dua dari kiri) bersama pemimpin-pemimpin PAS selepas memenangi pilihan raya kecil DUN Manek Urai malam ini. Foto The Star oleh NIK NAIZI HUSIN

Walaupun jumlah majoriti undi yang sedikit, namun ianya boleh dikira satu penolakan secara total oleh rakyat Dun Manek Urai. Ini kerana Umno/BN telah menggunakan segala jentera samada kerajaan mahupun parti bagi meraih undi rakyat dengan segala janji-janji yang boleh menarik minat rakyat.

TPM telah berjanji akan membina sebuah jambatan untuk menghubungkan Manek Urai Lama dengan Manek Urai Baru dengahn harga RM 7 juta, tetapi sekiranya menang. Jika Umno/BN kalah maka jambatan itu tidak akan dibuat.

Semasa majlis pengisytiharan kemenangan PAS di Markaz Induk, YB Speaker telah menyatakan “Tun Ghafar Baba lebih cerdik daripada TPM sekarang kerana Tun dahulu tidak meletakkan syarat kemenangan Umno/BN untuk mengotakan sesuatu janji yang telah dibuat”.

Saya bagi pihak semua jentera PAS ingin mengucapkan terima kasih kepada para pengundi yang menyokong PAS pada kali ini, moga Allah membalas dengan balasan yang setimpalnya. Begitu juga para jentera parti yang bertungkus lumus bekerja dalam memastikan DUN Manek Urai kekal di tangan PAS.

Tidak lupa juga saya ingin mengucapkan tahniah kepada Abe Uji di atas kemenangan yang dicapai. Ingatan saya buat Abe Uji, “kena banyak-banyak cakna kepada rakyat.”

Insya Allah gambar-gambar menarik di DUN Manek Urai akan dipostkan nanti.

Advertisements

Posted on 15 Julai 2009, in Semasa and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: